DARES logo

Van één van de deelnemers van DARES ontvingen wij onderstaand verslag en foto’s van de oefening die DARES op 27 mei @Landgoed Gulbergen heeft gedaan:

DARES Regio 22 op het “Dak van Brabant”

Op 27 mei 2020 heeft DARES Regio 22 op het Landgoed Gulbergen in Nuenen een oefening gehouden. DARES staat voor Dutch Amateur Radio Emergency Service. De leden van DARES zijn gelicenseerde radiozendamateurs die inzetbaar zijn als er problemen zijn met de reguliere communicatievoorzieningen van de hulpdiensten voor openbare orde en veiligheid. DARES is erkend door de Nederlandse overheid en georganiseerd volgens de indeling van de 25 Veiligheidsregio’s.

foto 1 20200527

DARES Regio 22 in Zuidoost Brabant heeft op deze zonnige woensdagavond gebruik mogen maken van Landgoed Gulbergen om haar apparatuur te testen en verbindingen te maken. Natuurlijk is het voor de bereik van de zender en ontvanger gunstig als een hoge opstelplaats beschikbaar is. Een aantal leden werkt vanuit de thuissituatie en anderen hebben de mogelijkheid om hun zendontvangers in het veld op te stellen. In alle gevallen is deze serieuze hobby ook in deze tijd van social distancing gewoon uit te oefenen.

foto 2 20200527

Met de extra antennemast kon een hoogte van ruim 72m+ NAP bereikt worden. Voor de benodigde spanning is gebruik gemaakt van de accu in de auto. Er zijn ruim 25 verbindingen gemaakt binnen de regio Eindhoven, maar ook met Margraten in zuid Limburg, Oosterbeek en Duitsland en België. Er zijn spraakberichten uitgewisseld op de VHF band en e-mails verstuurd via de HF band (korte golf). Vele belangstellende recreanten is uitleg gegeven over het hoe en waarom van deze oefening. Het was een bijzondere oefening, waarbij we ook genoten hebben van het heerlijke weer en het fantastische uitzicht over onze regio.

Voor meer informatie:

www.dares.nl www.daresvrbzo.nl en www.vrbzo.nl

Alle nieuwsberichten

  • DARES Regio 22 op het “Dak van Brabant”

    Van één van de deelnemers van DARES ontvingen wij onderstaand verslag en foto’s van de oefening die DARES op 27 Lees verder
  • Afgelopen weekend weer een geslaagde Everesting poging op het Dak van Brabant!

    Afgelopen weekend weer een geslaagde Everesting poging op het Dak van Brabant! Vrijdagnacht om 5 uur begonnen Addie van der Lees verder
  • 1