Verslag: IVN doe-het-zelf-paddenstoelenwandeling

Door: Peter van Beers IVN-Nuenen

IVN Nuenen ca4

Zoals vaker waren de weergoden ons op zondag 25 oktober zeer gunstig gezind. Moesten we die ochtend - in de regen - de bewegwijzering voor de coronaproof doe-het-zelf-paddenstoelentocht op het Steenoventerrein plaatsen? De donkergrijze lucht stemde ons zeker niet vrolijk. Maar hoe anders kan het soms uitpakken? Tegen tienen klaarde het weer op en werd het droog! Nu alleen de bezoekers nog.

IVN Nuenen glanzend druivenpitje 2

Bij veel ouders, opa's en oma's bleken Buienradar en Weer online het verlossende beeld te geven: het wordt droog! 'Kom kinderen, we gaan.' En dat hebben we geweten: gestaag kwamen de gezinnen, maar ook volwassenen zonder kinderen, binnendruppelen op het terrein en kon er begonnen worden met de wandeling. Er was veel te zien, want de paddenstoelen groeien momenteel massaal.

IVN Nuenen paddenstoelentocht 3

Via een turflijstje bij het startpunt werd het bezoekersaantal bijgehouden. Bij het opruimen van de uitgezette route om 17.30 uur stond de teller op 191 (!) bezoekers onder wie 91 kinderen. Zij kwamen mooi verspreid over de dag. We mogen - ondanks, of misschien wel dankzij de coronabeperkingen - terugkijken op een bijzonder geslaagde en zeer druk bezochte IVN-activiteit voor jong en oud. Gezien de positieve reacties smaakt dat zeker naar meer, dus we gaan ook volgende maand iets leuks op poten zetten.

Alle nieuwsberichten

  • IVN doe-het-zelf-paddenstoelen- wandeling @Landgoed Gulbergen

    Verslag: IVN doe-het-zelf-paddenstoelenwandeling Door: Peter van Beers IVN-Nuenen Zoals vaker waren de weergoden ons op zondag 25 oktober zeer gunstig Lees verder
  • 1